Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Wednesday, April 12, 2017

SERAM: Jangan TEGUR

Assalamualaikum...
selamat petang. Sebenarnya,cita ni dah lama.Bulan lepas..semasa menghadiri kenduri sepupu di Kemaman.

Al-Kisahnya..
planning bertolak jam 8pagi. Maklumlah.. dengan anak masih kecil..(soffea 2tahun,baby afir furqan 5bulan & sara 5tahun) nak siapkan mereka memang menguji kesabaran.Ibu ibu faham jela.. macam mana. Lastnya,bertolak jam 11pagi..




Okay, sebelum bertolak tu. Memang dah siap bacakan anak anak dengan ayat quran.. kira pagar mereka la kan.Kot kot la kan ade unsur tak baik mengikut Balik..

DALAM PERJALANAN PULANG KE RUMAH

Melalui kawasan bukit dan kilang kilang tiba tiba, mulut ku menegur sesuatu.. tak lama beberapa minit selepas melalui.Eh, telinga kiri macam sakit. Mulanya fikir mungkin anak tudung terlampau ketat..(fikirku itu yang jadi PEKAk hanya sebelah telinga kiri) .

TELINGA TIBA TIBA PEKAK

Iya..,memang betul.Korang tau tak bunyi tV yang channel takde tu.Haa..bunyi macam itulah..panik sangat masa tu. Puas tepuk tangan,nak test kan ada dengar bunyi ke tak.Anak duk sebelah kiri,jadi tak dengar.

TIBA DI RUMAH

Telinga semakin sakit.Ya allah! Dugaan betul. Semacam di rentap Gegendang telinga ni.. saya bacakan zikir zikir bersama ayatul kursi.Sehinggalah telinga ina dapat mendengar semula.. semasa bacaan zikir tu..(telinga ni berdesing,bergema..ha.Tu je yang boleh gambarkan macamana).


SOLAT ASAR

Semasa berjemaah dengan suami (suami memang takkan percaya dan taknak percaya benda macam nii.Katanya mengarut la..telinga masuk air masa mandi lahh).Okay,berbalik kepada berjemaah solat asar. Masa ni perasaan mengantuk giler giler... rasa memang nak tidur terus..ina kuatkan diri.Solat juga..habiskan solat asar.


MATA MERAH MENYALA

Sesudah habis solat...
jengjengjeng.

Suami tegur...

Suami: dah kenapa ni?? Macam rupa nak menurun je nii.

Ina: menahan kesakitan... telinga dah boleh mendengar.Cumanya,,gegendang telinga seolah olah terasa nak pecah.Berdenyut-denyut.Terasa macam di tarik..

Masa ni (mata ina kemerahan..)
Ina pun dapat rasa sesuatu.Semacam ade sesuatu ingin mengawal seluruh tubuh badan.

Alhamdulillah...,ina dapat kawal Diri.
Perbanyak zikir.


MALAM..

Tidur dalam kesakitan bersama airmata berlinangan (ecececeh...macam orang putus cinta la kan) .Sambil sambil baca 3Qul,ayatul kursi terus tertidur lena.Tengah tidur tu kan..(tengah malam) ,telinga ni terasa macam kena sentap.Ohh...memang sakit yang amat.Hanya allah je yang tau... lepastu saya biarkan. Zikir zikir sikit.. dan tak lama lepastu,telinga ade keluar sesuatu. (Ina pikir,kot berdarah..sebab kepanasan ke ape.. tapi mata ni macam suruh tidur je..ina tidur lahh).

Keesokan pagi...

Telinga ni mengeluarkan air.Tatau air datang dari mana la kan.Nak katanya,mandi masuk air..mesti telinga dah berdengung.Ketuk ketuk kepala..mesti keluar air kan. Ini keluar je air.. pelik sangat.

Ambil masa seminggu nak betul betul pulih sepenuhnya..


Pengajaran disini,,janganlah berani menegur jika nampak sesuatu pelik.Alam mereka tetap wujud.. antara kita je nak percaya ke tidak.

Assalamualaikum...

No comments:

Post a Comment